Rukiinen muunnelma pataleivästä. Ei tarvitse
päälleen muuta kuin Oivariinia.
Ainekset
3,5 dl vettä
1 tl kuivahiivaa
2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
4 dl ruisjauhoja
0,5 dl siirappia
Sekoita
kuivahiiva 42-asteiseksi lämmitettyyn veteen. Mittaa siirappi veteen ja
ripottele suola mukaan. Lisää jauhoista ensin vehnäjauhot ja sen jälkeen
ruisjauhot. Sekoita taikina valmiiksi, mutta älä vaivaa. Laita taikinakulhon
päälle kelmu ja anna kohota huoneenlämmössä 6-12 tuntia.
Ota
taikinakulho esiin kohotuksen jälkeen. Ripottele päälle vähän ruisjauhoja ja
käännä taikina pari kertaa ympäri sen kummemmin vaivaamatta. Ripottele lopuksi
taas vähän jauhoja ja jätä taikina kohoamaan vielä 1 tunniksi.
Laita pata
kylmään uuniin ja lämmitä uuni 225:een asteeseen. Ota pata uunista, kun taikina
on kohonnut. Kaada taikina pataan ja pistä kansi päälle. Paista ensin 30
minuuttia. Nosta kansi pois ja paista tämän jälkeen vielä toiset 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti