Tämä oli aika mielenkiintoinen. En ole ihan varma, oliko
tämä tosi hyvää vai vähän vähemmän hyvää. Päälle voisi klementiinin sijaan
kokeilla vaikka mansikkaviipaleitakin, klementiinin kuorista tulee ehkä vähän
turhan kitkerä sivumaku.
Ainekset:
3 klementiiniä
2 dl klementiinien vastapuristettua mehua
1,5 dl ruokokidesokeria
Taikina:
100 g voita (pehmeää)
2,5 dl tummaa muscovadosokeria
2 kananmunaa
1 rkl appelsiininkuorta
200 g maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl kuivattua chiliä
Pese klementiinit huolellisesti kuumalla vedellä. Leikkaa ne
kuorineen ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet.
Siirrä kattilaan klementiiniviipaleet, -mehu ja sokeri.
Keitä kannen alla 5 minuuttia. Nosta klementiiniviipaleet reikäkauhalla
lautaselle odottamaan.
Keitä lientä kokoon kovalla lämmöllä ilman kantta 5-10
minuuttia tai kunnes seos sakenee siirappimaiseksi.
Voitele suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka (tilavuus 1-1,5
l). Aseta vuoan pohjalle vuoan muotoinen pala leivinpaperia, jotta päällinen ei
tartu kiinni vuokaan. Levitä vuoan pohjalle keitetyt klementiiniviipaleet ja
kaada päälle siirappiseos.
Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa voi ja sokeri kuohkeaksi.
Lisää munat yksitellen ja edelleen vatkaten. Lisää appelsiininkuori ja rahka.
Sekoita tasaiseksi.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita
tasaiseksi mutta älä enää vatkaa. Lusikoi taikina tasaisesti
klementiiniviipaleiden päälle.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45-60 minuuttia tai
kunnes kakku on kypsä ja kauniin värinen. Peitä kakku tarvittaessa
leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti