perjantai 26. helmikuuta 2016

Klementiini-chilikakku

Tämä oli aika mielenkiintoinen. En ole ihan varma, oliko tämä tosi hyvää vai vähän vähemmän hyvää. Päälle voisi klementiinin sijaan kokeilla vaikka mansikkaviipaleitakin, klementiinin kuorista tulee ehkä vähän turhan kitkerä sivumaku.



Ainekset:
3 klementiiniä
2 dl klementiinien vastapuristettua mehua
1,5 dl ruokokidesokeria
Taikina:
100 g voita (pehmeää)
2,5 dl tummaa muscovadosokeria
2 kananmunaa
1 rkl appelsiininkuorta
200 g maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl kuivattua chiliä

Pese klementiinit huolellisesti kuumalla vedellä. Leikkaa ne kuorineen ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet.

Siirrä kattilaan klementiiniviipaleet, -mehu ja sokeri. Keitä kannen alla 5 minuuttia. Nosta klementiiniviipaleet reikäkauhalla lautaselle odottamaan.

Keitä lientä kokoon kovalla lämmöllä ilman kantta 5-10 minuuttia tai kunnes seos sakenee siirappimaiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka (tilavuus 1-1,5 l). Aseta vuoan pohjalle vuoan muotoinen pala leivinpaperia, jotta päällinen ei tartu kiinni vuokaan. Levitä vuoan pohjalle keitetyt klementiiniviipaleet ja kaada päälle siirappiseos.

Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen ja edelleen vatkaten. Lisää appelsiininkuori ja rahka. Sekoita tasaiseksi.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi mutta älä enää vatkaa. Lusikoi taikina tasaisesti klementiiniviipaleiden päälle.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45-60 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä ja kauniin värinen. Peitä kakku tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.

Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa tarjoiluvadille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti