lauantai 13. helmikuuta 2016

Köfte eli turkkilaiset lihapullat

Aivan superhyvää. Sopivan mausteisia ja ihanan pehmeitä lihapullia.



Ainekset:
800 g (lampaan) jauhelihaa
4 viipaletta vaaleaa leipää
2 dl vettä
2 dl jogurttia
2 kananmunaa
4 rkl sitruunamehua
6 rkl persiljasilppua
4 murskattua valkosipulinkynttä
2 tl juustokuminaa
2 tl kuivattua minttua
ripaus chiliä
2 tl suolaa
mustapippuria

Poista leivistä kuoret ja murenna sisus kulhoon. Lisää vesi ja jogurtti ja anna leivän turvota hetki. Sekoita leipään jauheliha ja muut ainekset. Älä vaivaa liian kauan, ettei pullista tule kuivia. Anna taikinan tekeytyä jonkun aikaa.

Muotoile taikinasta kostein käsin isohkoja, hieman soikeita pyöryköitä. Paista pyörykät 225-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Käännä pyörykät paistamisen puolivälissä (kymmenen minuutin kuluttua).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti