keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Venetsialainen risotto

Ihanaa, risottoa. Kermaista ja hyvää.



Ainekset:
2 valkosipulinkynttä
3 kevätsipulia
200 g herkkusieniä
1 kesäkurpitsa
4 tomaattia
ripaus kuivattua rosmariinia
80 g parmesan-juustoa
3 rkl oliiviöljyä
4 dl risottoriisiä
8 dl kasvislientä
mustapippuria

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Silppua kevätsipulit. Puhdista ja lohko herkkusienet. Viipaloi kesäkurpitsa. Kuutioi tomaatit ja raasta parmesan-juusto.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kasarissa. Lisää halkaistu valkosipulinkynsi ja ruskista kevyesti (n. 30 sekuntia). Lisää herkkusienet ja kevätsipuli. Ruskista kevyesti n. 2 minuuttia.

Lisää riisi ja kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää 2 dl kasvislientä ja kuumenna sekoitellen, kunnes neste on imeytynyt. Lisää kesäkurpitsa.

Lisää loppu neste vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen, kunnes riisi on lähes kypsää ja neste imeytynyt.

Lisää tomaattikuutiot ja juustoraaste. Kuumenna sekoitellen ja mausta risotto mustapippurirouheella ja rosmariinilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti