perjantai 12. helmikuuta 2016

Välimerellinen lohivuoka

Tuntuu, että toistan itseäni kerran toisensa jälkeen. Mutta ei voi mitään, herkullista tuli jälleen kerran. Tämä menee myös vakkariruokalistalle.



Ainekset:
400 g jauhoista perunaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
2 valkosipulinkynttä
4 palaa lohifilettä
3 rkl sitruunamehua
timjamia
250 g kirsikkatomaatteja

Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Esikeitä perunat miedosti suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne hieman pehmenevät (n. 5 minuuttia).

Lado perunat laakeaan uunivuokaan ja pirskota päälle 1 rkl öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita uuniin ja paista 15 minuuttia.

Ota vuoka uunista ja ripota valkosipuliviipaleet perunoille. Aseta lohipalat perunoiden päälle. Mausta sitruunamehulla, timjamilla ja pippurilla. Paista 10 minuuttia.

Ota vuoka uunista. Lisää vuokaan tomaatit. Pirskota päälle loppu oliiviöljy. Paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes kala on kypsynyt meheväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti