maanantai 15. helmikuuta 2016

Puolukkaleipä

Puolikas hiiva oli taas vanhenemassa. Googletin ”25 g hiivaa” ja yksi hakutulos oli sopivasti puolukkaleipä. Sopivasti siksi, että pakastimessa on edelleen paljon puolukoita.



Ainekset:
3,5 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
¼ dl öljyä
1 rkl siirappia
1 dl puolukoita
0,5 dl kaura- (tai vehnä)leseitä
x6,5 dl vehnäjauhoja

Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi. Liuota veteen hiiva ja lisää sitten öljy ja siirappi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne nesteeseen. Sekoita puolukat kevyesti taikinan joukkoon.

Anna taikinan kohota vähintään kaksinkertaiseksi lämpimässä ja vedottomassa paikassa. Voitele leipävuoka ja siirrä taikina vuokaan. Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti