keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Kevätkasvikset

Ei ihan vielä löytynyt varhaisporkkanoita ja tuoreita sokeriherneitä ja vihreitä papuja. Ei se mitään, talviporkkanat ja pakasteet ajoivat asiansa loistavasti. Maustevoi oli niin hyvää, että sitä voisi joskus tehdä ihan leivänpäälliseksi.



Ainekset:
50 g pehmeää voita
1 sitruunan raastettu kuori
1 silputtu valkosipulinkynsi
1 rkl persiljasilppua
suolaa
pippuria
250 g varhaisporkkanoita
200 g sokeriherneitä
100 g minimaisseja
100 g vihreitä papuja

Sekoita kulhossa voi, sitruunankuori, valkosipuli ja persilja, mausta suolalla ja pippurilla. Puhdista kasvikset.

Kuumenna miedosti suolalla maustettu vesi kasarissa. Lisää porkkanat ja vihreät pavut, keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää sokeriherneet ja minimaissi, keitä vielä n. 3 minuuttia. Valuta kasvikset siivilässä.

Sulata yrttivoi kasarissa miedolla lämmöllä. Lisää kasvikset, sekoita voi ja kasvikset keskenään hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti