maanantai 1. helmikuuta 2016

Isännän lihapotti

Tämä on meillä ollut perusruokaa jo vuosien ajan. Aiemmin olen käyttänyt pussimuusia, mutta nyt tein eilen ison satsin ”oikeaa” perunamuusia ihan tätä varten. Herkullisen näköistä tästä ei saa millään, mutta joka tapauksessa tämä on hyvää.



Ainekset:
2 sipulia
suolaa
sokeria
1 rkl Oivariinia
1200 g jauhelihaa
2 lihaliemikuutiota
4 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattimurskaa
mustapippuria
timjamia
1 kg perunamuusia (tai 8 annosta pussimuusia)
1 kananmuna

Kuullota sipuli ja valkosipuli suolan ja sokerin kanssa rasvassa. Lisää jauheliha ja lihaliemikuutiot, ruskista. Lisää tomaattimurska ja mausteet ja anna kiehua (kannen alla) 10-15 minuuttia.

Esilämmitä jääkaappikylmä perunamuusi mikrossa. Sekoita kananmuna muusin joukkoon.

Levitä lihamuhennos uunivuoan pohjalle ja perunamuusi sen päälle kanneksi. Kuorruta 250-asteisessa uunissa ilman kantta, kunnes perunamuusi on saanut kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti