Tästä tykkäsin myös tosi paljon. Alkuperäiseen ohjeeseen
kuului myös inkivääriä omenoiden sekaan, mutta sen jätin pois.
Appelsiininkuoriraaste puolestaan toi täytteeseen mukavan pirteän vivahteen.
Ainekset:
Omenatäyte:
1,5 rkl voita
3 Granny Smith –omenaa kuorittuina, siemenkodat poistettuina
ja ohuiksi lohkoiksi leikattuina
3 rkl hunajaa
1 appelsiinin kuori raastettuna
Taikina:
4 munaa
3 dl täysmaitoa
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1,5 tl kardemummaa
1,5 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Sulata voi paistinpannulla kuplivaksi. Lisää omenalohkot.
Paista omenalohkoja, kunnes voi on imeytynyt niihin.
Lisää hunaja ja appelsiininkuoriraaste ja anna lohkojen
karamellisoitua hetki. Ota pannu liedeltä ja jätä hetkeksi odottamaan.
Tee taikina yhdistämällä kulhossa munat, maito, jauhot ja
mausteet. Sekoita hyvin, mutta älä vatkaa. Kaada ensin omenalohkot uunipannulle
ja sitten taikina omenalohkojen päälle.
Nosta pannu 200-asteiseen uuniin ja paista 25 minuuttia tai
kunnes taikina on kypsynyt niin, että se kohoaa kauniisti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti