lauantai 13. helmikuuta 2016

Hollantilainen pannukakku

Tästä tykkäsin myös tosi paljon. Alkuperäiseen ohjeeseen kuului myös inkivääriä omenoiden sekaan, mutta sen jätin pois. Appelsiininkuoriraaste puolestaan toi täytteeseen mukavan pirteän vivahteen.



Ainekset:
Omenatäyte:
1,5 rkl voita
3 Granny Smith –omenaa kuorittuina, siemenkodat poistettuina ja ohuiksi lohkoiksi leikattuina
3 rkl hunajaa
1 appelsiinin kuori raastettuna
Taikina:
4 munaa
3 dl täysmaitoa
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1,5 tl kardemummaa
1,5 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Sulata voi paistinpannulla kuplivaksi. Lisää omenalohkot. Paista omenalohkoja, kunnes voi on imeytynyt niihin.

Lisää hunaja ja appelsiininkuoriraaste ja anna lohkojen karamellisoitua hetki. Ota pannu liedeltä ja jätä hetkeksi odottamaan.

Tee taikina yhdistämällä kulhossa munat, maito, jauhot ja mausteet. Sekoita hyvin, mutta älä vatkaa. Kaada ensin omenalohkot uunipannulle ja sitten taikina omenalohkojen päälle.

Nosta pannu 200-asteiseen uuniin ja paista 25 minuuttia tai kunnes taikina on kypsynyt niin, että se kohoaa kauniisti.

Koristele halutessasi tomusokerilla. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai jäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti