lauantai 6. helmikuuta 2016

Perunarieska

Loistava aamupala jämämuusista. Valmistuu  nopeasti ja helposti eikä tartte päälleen muuta kuin vähän Oivariinia.



Ainekset:
3 dl perunamuusia
1 tl suolaa
1 kananmuna
3 dl ohra- (tai vehnä)jauhoja

Laita uuni lämpenemään 275 asteeseen.

Vaivaa kylmään perunamuusiin suola, muna ja 2,5 dl jauhoja. Vaivaa vain sen verran, että taikina tuntuu sopivalta levitettäväksi.

Kaada loput jauhot leivinpöydälle ja muovaa taikinasta pieniä rieskoja. Levitä rieskat uunipellille ja pistele haarukalla. Paista uunin keskiosassa n. 8 minuuttia, kunnes rieskojen pintaan ilmestyy tummia laikkuja. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti