lauantai 6. toukokuuta 2017

Lohilämppärit

Tässäpä vasta maukas lounas. En ole aiemmin oikeastaan tykännyt valkokastikkeesta, mutta sekin on alkanut maistua viime vuosina, kun rupesin tekemään kastiketta itse. Koulu- ja työpaikkaruokaloiden lasagnen valkokastikehan on oikeasti aika kammottavaa. Tähän kastike sopi juuston ja lohen kanssa tosi hyvin.



Ainekset:
8 viipaletta leipää
3 rkl huoneenlämpöistä voita
2 rkl sinappia
250 g lämminsavulohta
4 rkl tilliä hienonnettuna
4 dl juustoraastetta
4 kananmunaa
Valkokastike:
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl täysmaitoa
½ tl suolaa
¼ tl valkopippuria

Sulata kastikkeen voi pienessä kattilassa. Ripottele joukkoon jauhot. Kypsennä voi-jauhoseosta koko ajan sekoittaen minuutin ajan. Lisää maito ja kypsennä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 5-10 minuuttia. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Laita kastike hetkeksi sivuun.

Voitele kaikki kahdeksan leipää voilla.

Sivele sinappia neljälle leivälle (toiselle puolelle kuin voi). Lohko lohi pieniksi paloiksi. Hienonna tilli ja raasta juusto. Jaa lohi leiville sinapin päälle. Annostele päälle valkokastike, tilli ja juustoraaste. Lämmitä paistinpannu ja laita lohileivät pannulle. Anna lämmetä miedolla lämmöllä.

Tee jäljellä olevien neljän leivän keskelle pyöreät kolot pienellä muotilla. Kuumenna toinen paistinpannu ja laita kololeivät pannulle, voipuoli alaspäin. Riko kananmunat leivissä oleviin koloihin. Anna leipien lämmetä ja kananmunien hyytyä miedohkolla lämmöllä 3-4 minuuttia.

Nosta leivät päällekkäin lautasille niin, että lohileipä jää alle ja kananmunaleipä tulee päällimmäiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti