sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Nizzan silakat

Mielikuvani silakoista on lähinnä koulun silakkalaatikkoa vastaava: haiseva, limainen mössö. Nämä silakat olivat aivan toista maata. Keitetyt perunat ja salaatti seuranaan todella hyviä. Täytyykin joskus kokeilla tehdä sitä silakkalaatikkoa ja muuttaa oma mielikuvansa siitäkin.



Ainekset:
1 kg silakkafileitä
4 valkosipulinkynttä
3 laakerinlehteä
2 dl oliiviöljyä
1 dl punaviinietikkaa
12 valkopippuria
1 nippu persiljaa
2 tl suolaa

Hienonna persilja. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Rouhi pippurit ja murenna laakerinlehdet. Kuumenna öljyllä voideltu, puhdas paistinpannu. Pane kalat pannulle ja paista minuutin ajan molemmin puolin.

Asettele puolet silakoista vuokaan tai syvälle vadille. Ripottele silakoiden päälle puolet valkosipulista, persiljasta ja mausteista sekä teelusikallinen suolaa. Lado päälle loput silakat ja muut ainekset ja mausta teelusikallisella suolaa. Sekoita öljy ja viinietikka ja valuta silakoiden päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti