perjantai 12. toukokuuta 2017

Porkkana-sipuliriisi

Tämä kuuluu taas siihen sarjaan että eihän tässä mitään ihmeellistä ole, mutta jos en laita reseptiä ylös, en koskaan muista tämän lisukkeen olemassaoloa silloin kun sitä tarvittaisiin. Jos tarjoilisin tätä kovin suolaisen pääruoan kanssa, lorauttaisin sekaan vähän siirappia tai sokeria. Mutta koska tänään tätä syötiin vaahterasiirapissa uineiden possunfileepihvien kanssa, ei lisuke enää tarvinnut lisämakeutusta.



Ainekset:
500 g porkkanaa
5 dl vettä
2 ½ dl riisiä
1 rkl voita
2 sipulia
suolaa

Kuori ja viipaloi porkkanat. Keitä viipaleet kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori ja silppua sipuli. Sulata voi suurella pannulla ja kuullota sipuleita, kunnes ne ovat hiukan ruskistuneet. Mausta suolalla. Lisää joukkoon porkkanat. Jatka paistamista hetken aikaa. Sekoita lopuksi joukkoon riisi ja kuumenna, kunnes riisi on lämmennyt kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti