Ei voi taas muuta sanoa kuin että olipas hyvää. Lohkoperunoita, lammasmedaljonkeja omenakastikkeineen ja hummusdippiä. Nam.
Ainekset:
850 g lampaan- tai karitsanfileetä
2 timjaminoksaa
2 rosmariininoksaa
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
2 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
4 pienehköä omenaa
1 dl omenamehua
1 rkl sokeria
3 neilikkaa
ripaus kuivattua minttua
ripaus kanelia
½ rkl oliiviöljyä paistamiseen
Puhdista liha ja leikkaa se n. 2 ½ cm paksuisiksi medaljongeiksi. Riivi ja silppua timjami ja rosmariini. Sekoita suuressa kulhossa oliiviöljy, sitruunamehu ja yrtit. Kuori valkosipulinkynnet ja purista ne joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Pyörittele medaljongit marinadissa niin, että marinadi tarttuu tasaisesti lihojen pintaan. Peitä kulho kelmulla ja laita viileään tunniksi.
Kuori ja lohko omenat, poista siemenkodat. Sekoita omenalohkot, -mehu, sokeri ja neilikat kattilassa. Anna kiehahtaa ja mausta mintulla ja kanelilla. Hauduta miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia, kunnes omenat hiukan pehmenevät.
Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Lisää medaljongit ja paista haluamallesi kypsyysasteelle. Tarjoile medaljongit omenalohkojen, paistettujen perunoiden ja vihreiden papujen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti