perjantai 5. toukokuuta 2017

Haudutettu kaali

Ihanaa, makeaksi ja meheväksi hautunutta kaalia. Lisukkeeksi vaikka mille. Tämä yksinkertainen resepti täytyy muistaa, kun seuraavaksi mietin mitä tehdä ylijäämäkaalista.



Ainekset:
1 kg keräkaalia
2 rkl voita
1 rkl siirappia
1 rkl väkiviinaetikkaa
3 dl kasvislientä
suolaa
valkopippuria

Puhdista ja huuhtele kaali. Jaa se neljään osaan ja poista kanta. Leikkaa kaali leveiksi suikaleiksi. Sulata voi paksupohjaisessa padassa. Kuullota kaalisuikaleet ja lisää siirappi.

Lisää etikka ja kasvisliemi ja hauduta kannen alla n. 1 – 1 ½ tuntia, kunnes kaali on mureaa ja kullanruskeaa. Sekoita välillä, jotta kaali ei pala pohjaan.

Lisää tarvittaessa kasvislientä. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti