keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Uppomuna ja pekoni-linssisalaatti

Aurinkoisena loma-aamuna oli hyvä kokeilla uppomunan keittämistä ihan ensimmäistä kertaa. Pari ekaa uppomunaa meni vähän pieleen, mutta seuraavat alkoivat jo näyttää vähän siltä miltä uppomuna mielestäni näyttääkin. Ja pekoni-linssisalaatti oli ihanan suolaisenmakeaa siinä rinnalla.



Ainekset:
170 g pekonia
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
350 g punaisia linssejä (säilyke)
285 g säilykemaissia
1 nippu lehtipersiljaa
1 rkl punaviinietikkaa
5 kananmunaa
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sinappia
½ rkl punaviinietikkaa

Paista pekoni rapeaksi pannulla ja nosta talouspaperille valumaan. Leikkaa siivut pieniksi suikaleiksi.

Kaada pannulta pois puolet pekonin paistorasvasta. Kuullota hienonnettua salottisipulia ja valkosipulia muutama minuutti keskilämmöllä. Lisää pannulle valutetut linssit ja maissit ja kääntele hetki.

Sekoita pienessä kulhossa oliiviöljy, sinappi ja viinietikka. Lisää kastike linssiseokseen. Sekoita salattiin rapeat pekonisiivut ja hienonnettu lehtipersilja.

Täytä iso kattila puoleen väliin saakka vedellä. Kuumenna vesi lähelle kiehumispistettä. Lisää etikka. Säädä lieden lämpötila niin, että vesi kuplii hiljalleen eikä kiehu kovasti.

Riko kananmuna pieneen kuppiin. Pyöritä veteen kauhalla pyörre. Kumoa muna veteen lähellä pintaa. Kypsennä 2-3 minuuttia. Nosta muna pois vedestä reikäkauhalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti