torstai 25. toukokuuta 2017

Vaahterasiirapilla valeltu uunibroileri ja uunijuurekset

Uunijuurekset ovat aina suosikkejani ja niitä voisin syödä vaikka ihan loputtomasti. Tämä kana sen sijaan ei ollut kovin kummoinen. Ei taaskaan missään tapauksessa huono, mutta ei ihan vaivansa arvoinen. Vaahterasiirappi (jota kovasti odotin) ei maistunut marinadissa yhtään.



Ainekset:
1200 g kokonainen broileri
Maustevoi:
50 g voita
1 rkl appelsiininkuoriraastetta
1 ruukku tuoretta silolehtipersilijaa
2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
Broilerin sisälle:
1 appelsiini (luomu)
silolehtipersilijan varret (maustevoista ylijääneet)
Valeluliemi:
1 dl appelsiinimehua
½ dl vaahterasiirappia
1 dl kanalientä
2 rkl sinappia
Uunijuurekset:
1 bataatti
5 rosamunda-perunaa
5 porkkanaa
3 punasipulia
2 tl kuivattua timjamia
suolaa
mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä

Kuutioi huoneenlämpöinen voi ja laita kulhoon. Hienonna valkosipuli ja persiljan lehdet. Säästä varret. Lisää kulhoon raastettu appelsiininkuori, hienonnetut persiljanlehdet ja valkosipulit. Lisää suola ja mustapippuria myllystä. Sekoita maustevoi tasaiseksi. Hiero maustevoi varovaisesti broilerin nahan alle ja myös broilerin pintaan. Lohko appelsiini ja laita persiljanvarsien kanssa sisälle broilerin rintaonteloon. Sido koivet yhteen.

Kuori bataatti, porkkanat ja punasipulit ja leikkaa lohkoiksi. Pese perunat hyvin ja leikkaa lohkoiksi. Laita kaikki juurekset ja sipulit uunivuokaan. Mausta timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Ripottele öljy juuresten päälle. Nosta broileri juuresten päälle.

Sekoita kaikki valeluliemen ainekset keskenään. Valele broileria ja juureksia 1/3 liemestä. Nosta uunivuoka uuniin 175 asteeseen. Valele broileria liemellä muutaman kerran paistamisen aikana. Kypsennä tunnin verran, nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja käännä broileri ylösalaisin. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti