perjantai 12. toukokuuta 2017

Porsaan ulkofileepihvit Mississippin tapaan

Alun perin tämä marinadi kuului ribseille ja ihan oikeassa grillissä grillattavaksi. Mutta koska en ole ikinä oikein tajunnut ribsien syömisen viehätystä – mitä järkeä on kalvaa lihaa luista hampaillaan, kun kokolihaakin on saatavilla? – päätin marinoida niiden sijaan possun ulkofileepihvejä. Marinadi oli herkullinen ja possunfileet hautuivat uunin grillivastusten alla juuri sopiviksi.



Ainekset:
650 g porsaan ulkofilettä
1 ½ dl vaahterasiirappia
1 rkl fariinisokeria
3 rkl worcestershirenkastiketta
1 ½ rkl sinappijauhetta
6 valkosipulinkynttä
2 rkl paprikajauhetta
1 rkl kanelia
1 rkl jeeraa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria

Leikkaa porsaan ulkofilee pihveiksi.

Sekoita suuressa kulhossa vaahterasiirappi, fariinisokeri, worcestershirenkastike, sinappijauhe, valkosipuli, paprika, kaneli, jeera, suola ja pippuri.

Pyörittele pihvit marinadissa niin, että mausteseos tarttuu tasaisesti lihapalojen pintaan. Laita viileään marinoitumaan vähintään tunniksi, mieluiten yön yli.

Kuumenna uunin grillivastukset 225 asteeseen. Asettele pihvit uunivuokaan, valuta päälle puolet marinadista ja paista uunin ylätasossa 10 minuuttia. Käännä pihvit ja valele pinnalle loput marinadit. Jatka paistamista 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti