tiistai 23. toukokuuta 2017

Dorsetilainen omenakakku

Ihanaa, pehmeää ja omenaista. Ajattelin, että olis kiva kokeilla tiivistyykö tämä vielä maukkaammaksi huomiseen mennessä, mutta ei onnistunut. Koko kakku upposi kerralla.



Ainekset:
225 g voita (huoneenlämpöistä)
450 g omenoita
4 rkl sitruunamehua
2 tl raastettua sitruunankuorta
225 g sokeria
3 kananmunaa
225 g vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
25 g mantelijauhetta
1 rkl fariinisokeria
Pinnalle:
1 rkl erikoishienoa sokeria

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (23-24 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat. Kuori omenat, poista siemenkodat ja pilko hedelmäliha n. 1*1 cm paloiksi. Valuta sitruunamehu omenakuutioiden päälle.

Vaahdota voi, sokeri ja sitruunankuoriraaste. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Lisää jokaisen munan jälkeen pikkuisen jauhoja.

Sekoita jauhoihin leivinjauhe, suola ja mantelijauhe. Siivilöi kuivat aineet taikinaan ja sekoita varovasti nostellen. Valuta omenanpalat ja lisää nekin taikinaan.

Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle fariinisokeri. Paista 180-asteisessa uunissa tunnin verran.

Anna kakun jäähtyä vuoassaan 10 minuuttia ja siirrä sitten tarjoilualustalle. Ripottele pinnalle Siro-sokeri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti