tiistai 9. toukokuuta 2017

Nakkipannari

”Nakkipannari? Yäk.” oli ensimmäinen ajatukseni, kun näin tämän ohjeen jossain. Tarkemmin ajateltuna nakit ja pannaritaikina kuulostivatkin oikein hyvältä yhdistelmältä. Ja vielä lisäksi pekonia ja sipulia; tämähän oli ihan kuin vähän normaalia tuhdimpi munakas. Tykkäsin oikeinkin paljon. Pari juttua: vuoka tosiaan kannattaa voidella. Ja pannari kannattaa paistaa hiukan kypsemmäksi kuin kuvassa. Minä en malttanut, ja olisi voinut olla vielä parempaa jos taikina olisi ollut täysin kypsää. Tätä voisi hiukan vielä vaikka tuunata valkosipulisilpulla ja juustoraasteella.



Taikina:
4 dl punaista maitoa
2 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
½ tl suolaa
Täyte:
10 nakkia
170 g pekonia
2 sipulia ohuina renkaina
½ rkl voita

Vatkaa taikinan ainekset keskenään. Anna taikinan turvota vartin verran.

Tee nakkeihin pieniä viiltoja ja kääri jokainen nakki pekoniviipaleen sisään. Asettele nakit voideltuun (22*30 cm) piirakkavuokaan tasaisin välein. Kuullota sipulirenkaat voissa ja levitä ne vuokaan. Kypsennä pekonikääröjä 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Kaada taikina vuokaan makkaroiden ympärille. Jatka kypsentämistä n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti