lauantai 27. toukokuuta 2017

Hampurilaiset talon tapaan

Sienikastike hampurilaisen täytteenä oli ainakin minulle ihan uusi idea. Eikä lainkaan huono. Nämä hampurilaiset eivät kaivanneet lainkaan majoneesia tai muutakaan kastiketta tuon sienikastikkeen lisäksi. Ja pihvit paistuivat kätevästi ja siististi uunin grillivastusten alla.



Ainekset:
400 g jauhelihaa
1 pienehkö sipuli
2 tl oreganoa
suolaa
mustapippuria
Sienikastike:
1 dl lihalientä
200 g herkkusieniä
1 rkl soijakastiketta
1 tl Maizenaa
Lisäksi:
4 viipaletta juustoa
2 hodarisämpylää (puolita sämpylät, kun ovat niin isoja) tai neljä pienempää hampurilaissämpylää
8 salaatinlehteä

Sekoita kulhossa jauheliha ja sipuli. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Muotoile jauhelihasta 4 hampurilaispihviä uuniritilälle. Paista 200-asteisessa uunissa grillivastusten alla 10-12 minuuttia. Käännä kerran paistamisen aikana.

Puhdista ja viipaloi sienet. Kuumenna lihaliemi pienessä kattilassa. Lisää sienet ja soija. Hauduta sekoitellen 2 minuuttia. Sekoita maissitärkkelys pieneen vesitilkkaan. Lisää suurus kastikkeeseen ja kuumenna sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla.

Laita juustoviipaleet hampurilaispihvien päälle ja kuumenna vielä, kunnes juusto sulaa. Halkaise sämpylät ja täytä salaatilla, pihvillä ja sienikastikkeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti