Salaatti:
1 tuore ananas
50 g voita
4 rkl ruokosokeria
1 dl dukkahia
1 tl sormisuolaa (tarvittaessa)
100 g salaattisekoitusta
70 g rucolaa
200 g fetaa
100 g pekaanipähkinöitä
2 dl lehtipersiljaa
Dukkah-mausteseos:
2 rkl pinjansiemeniä
2 rkl pistaaseja
2 rkl kuorittuja manteleita
2 rkl korianterinsiemeniä
1 tl chilijauhetta
2 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 rkl seesaminsiemeniä
Appelsiinivinegretti:
½ dl appelsiinimehua
½ dl sitruunan mehua
½ dl oliiviöljyä
½ rkl juoksevaa hunajaa
½ tl suolaa
Paahda dukkahin aineksia seesaminsiemeniä lukuun ottamatta paistinpannussa keskilämmöllä 4 minuuttia, kunnes ne saavat väriä ja niistä irtoaa tuoksua. Laita ainekset tehosekoittimeen ja jauha rouheeksi. Paahda lopuksi myös seesaminsiemeniä pannussa keskilämmöllä 1-2 minuuttia. Sekoita seesaminsiemenet mausteseokseen.
Sekoita kaikki vinegretin ainekset keskenään.
Kuori ananas ja leikkaa se puolirenkaiksi. Poista puumainen keskiosa. Kuumenna voi ja sokeri paistinpannussa. Paahda seosta 3 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes voi-sokeriseoksesta tulee kinuskin väristä. Paahda hedelmiä 1 minuutti molemmin puolin, kunnes pinta saa hieman väriä. Nosta ne lautaselle jäähtymään ja pyöräytä dukkah-mausteessa. Ripottele pintaan hiukan sormisuolaa.
Huuhtele ja revi salaatti tarjoiluvadille. Sekoita joukkoon rucola. Pirskottele osa vinegretistä salaattiin. Lisää lohkottu feta, pähkinät ja ananasrenkaat salaatin pinnalle. Hienonna persiljanlehtiä päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti