maanantai 1. toukokuuta 2017

Dukkah-ananassalaatti

Tämä oli taas ihan täysosuma. Alkuperäiseen ohjeeseen kuului ananaksen tilalle muutama persimoni, mutta koska niiden kausi taitaa jo olla ohi, ei niitä löytynyt kaupasta. Otin tilalle ananaksen, joka toimi loistavasti. Dukkah-mausteseos oli juuri minun makuuni, ja makeaan ananakseen yhdistettynä aivan mahtavaa.



Salaatti:
1 tuore ananas
50 g voita
4 rkl ruokosokeria
1 dl dukkahia
1 tl sormisuolaa (tarvittaessa)
100 g salaattisekoitusta
70 g rucolaa
200 g fetaa
100 g pekaanipähkinöitä
2 dl lehtipersiljaa
Dukkah-mausteseos:
2 rkl pinjansiemeniä
2 rkl pistaaseja
2 rkl kuorittuja manteleita
2 rkl korianterinsiemeniä
1 tl chilijauhetta
2 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 rkl seesaminsiemeniä
Appelsiinivinegretti:
½ dl appelsiinimehua
½ dl sitruunan mehua
½ dl oliiviöljyä
½ rkl juoksevaa hunajaa
½ tl suolaa

Paahda dukkahin aineksia seesaminsiemeniä lukuun ottamatta paistinpannussa keskilämmöllä 4 minuuttia, kunnes ne saavat väriä ja niistä irtoaa tuoksua. Laita ainekset tehosekoittimeen ja jauha rouheeksi. Paahda lopuksi myös seesaminsiemeniä pannussa keskilämmöllä 1-2 minuuttia. Sekoita seesaminsiemenet mausteseokseen.

Sekoita kaikki vinegretin ainekset keskenään.

Kuori ananas ja leikkaa se puolirenkaiksi. Poista puumainen keskiosa. Kuumenna voi ja sokeri paistinpannussa. Paahda seosta 3 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes voi-sokeriseoksesta tulee kinuskin väristä. Paahda hedelmiä 1 minuutti molemmin puolin, kunnes pinta saa hieman väriä. Nosta ne lautaselle jäähtymään ja pyöräytä dukkah-mausteessa. Ripottele pintaan hiukan sormisuolaa.

Huuhtele ja revi salaatti tarjoiluvadille. Sekoita joukkoon rucola. Pirskottele osa vinegretistä salaattiin. Lisää lohkottu feta, pähkinät ja ananasrenkaat salaatin pinnalle. Hienonna persiljanlehtiä päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti