maanantai 22. toukokuuta 2017

Taatelimuffinssit

Iltapalaherkuksi muffinsseja. Olivatpa ihania! Taatelista taikina sai pehmeyttä ja kardemummasta kivan maun. Ja olivat superhelppoja tehdä. Näitä uudelleenkin.



Ainekset:
200 g pehmeitä taateleita
2 dl vettä
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
150 g sulatettua voita
2 kananmunaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
½ tl kardemummaa

Kiehauta taatelit ja vesi kattilassa niin, että taatelit pehmenevät. Jauha soseeksi sauvasekoittimella.

Lisää joukkoon sokerit, sulatettu voi ja kananmunat. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.

Jaa taikina muffinssivuokiin niin, että vuoat täyttyvät puoleen väliin. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes muffinssit ovat kohonneet ja tuntuvat kypsiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti