sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Paahdettu kasvissalaatti

Kurpitsan käsittely tuntuu aina yhtä vaivalloiselta. En oikein tiedä, miten ja millä se olisi parasta kuoria. Kuorimaveitsi ei oikein tehoa ja tavallisella veitsellä kuoriessa tulee hiki päähän. Aikaisemmin olen myös ollut sitä mieltä, että kurpitsa ei oikein maistu miltään, eikä siis maksa vaivaa ruveta kuorimispuuhaan. Tämänpäiväisen salaatin jälkeen olen kyllä täysin toista mieltä – kurpitsakuutiot salaatissa olivat ihanan makeita ja maukkaita. Ja sopivat erityisen hyvin yhteen paahtuneen paprikan kanssa.



Ainekset:
1 myskikurpitsa
2 punaista paprikaa
600 g perunoita
2 ½ rkl oliiviöljyä
2 rosmariininoksaa
2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
1 rkl kurpitsansiemeniä
1 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl soijakastiketta
100 g salaattia
70 g rucolaa

Kuori ja kuutioi kurpitsa ja perunat. Kuutioi paprika. Riivi lehdet rosmariininoksista. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet.

Sekoita hyvin yhteen kurpitsa, paprika, perunat, 2 rkl oliiviöljyä, rosmariininlehdet ja valkosipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos laakeaan uunivuokaan ja paahda 190-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Sekoita välillä.

Kuumenna loppu öljy paistinpannulla. Lisää pannulle kurpitsansiemenet ja seesaminsiemenet. Paahda n. 30 sekuntia (varo, siemenet saattavat alkaa poksahdella). Nosta pannu liedeltä ja anna jäähtyä hetken aikaa. Sekoita sitten joukkoon soijakastike.

Levitä salaatinlehdet tarjoiluvadille. Nosta päälle paahdetut kasvikset ja niistä irronnut neste. Lusikoi päälle siemenseos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti