Tässä oli aika tujut mausteet. 5-vuotiaalta jouduin leikkaamaan pihveistä uloimman maustekerroksen pois. Aikuisille pihvit kyllä maistuivat hyvinkin. Tuplamarinointi teki lihoista ihanan mureat ja sisältä saakka maustuneet.
Ainekset:
500 g kalkkunanrintaa
4 rkl hikkoriöljyä (grillauskastike, ei varsinainen öljy)
1 rkl karkeaa suolaa
2 valkosipulinkynttä
½ tl timjamia
1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
½ tl maustepippuria
1 tl cayennepippuria
1 tl oreganona
1 tl juustokuminaa
1 suikaloitu laakerinlehti
Paahda chilijauhe, paprikajauhe, mustapippuri, maustepippuri, cayennepippuri, oregano, juustokumina, timjami ja laakerinlehti kuivalla, kuumalla pannulla.
Tee öljystä, karkeasta suolasta ja puristetuista valkosipulinkynsistä marinadi. Nosta sekaan kalkkunanrinta. Anna marinoitua jääkaapissa kuuden tunnin ajan. Kääntele joukkoon paahdetut mausteet. Pane liha takaisin jääkaappiin marinoitumaan vielä 12 tunniksi.
Jos käytät kokonaista rintafilettä, paahda 150-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Yksittäiset leikkeet voit esim. grillata 250-asteisessa uunissa grillivastusten alla 8 minuuttia / puoli tai grillissä, kunnes leikkeet ovat kypsiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti