torstai 18. toukokuuta 2017

Mango-kerrospavlova

Näiden leivonnaisteni ulkonäkö alkaa olla jo melkoinen vitsi. Onneksi makua ei voi päätellä ulkoasusta. Tämä oli ihan superhyvää, vaikka täytteet valahtivatkin pihalle alta aikayksikön. Huomenna taidan kipata koko komeuden jämät kulhoon ja esittää, että sen kuuluukin olla kulhojälkkäri.



Marenkipohjat:
5 kananmunan valkuaista
¼ tl suolaa
3 ½ dl siro-sokeria
1 rkl Maizenaa
1 tl sitruunamehua
(elintarvikeväriä, geeli)
Mangokiisseli:
5 kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
4 dl appelsiinimehua
1 tölkki (425 g/230 g) mangoa
5 rkl perunajauhoja
50 g voita
½ dl sitruunamehua
Lisäksi:
3 dl kuohukermaa
1 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kypsä mango

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset ja suola kuivassa ja puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri edelleen vatkaten. Vatkaa muutama minuutti, kunnes marenkiseos on kovaa ja kiiltävää. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sitruunamehu. Värjää marenki halutessasi pastellisävyiseksi. Aloita pienellä määrällä ja lisää väriä tarvittaessa. Pursota tai levitä marenki leivinpaperoidulle uunipellille kolmeksi suunnilleen saman kokoiseksi pyöryläksi (12-15 cm). Paista 125-asteisen uunin keskitasolla n. 75 minuuttia. Sammuta uuni ja anna marenkien kuivua jälkilämmössä puolisen tuntia.

Mittaa kiisselin keltuaiset ja sokeri kattilaan. Vatkaa hyvin sekaisin vispilällä. Lisää mehu, mangot liemineen ja perunajauhot. Sekoita. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja lähes kiehuu. Älä päästä kiehumaan, vaan nosta kattila heti kiisselin sakeutumisen jälkeen levyltä. Lisää kiisseliin kuutioitu voi. Sekoita, kunnes voi sulaa. Lisää lopuksi sitruunamehu. Nosta peitettynä jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli.

Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi. Lisää tomu- ja vaniljasokeri. Kuori ja kuutioi mango.

Nosta tarjoiluvadille alin marenkipohja. Levitä päälle mangokiisseliä, kermavaahtoa ja mangokuutioita. Nosta päälle toinen marenkipohja ja täytä se samoin. Viimeistele kolmannella marenkipohjalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti