maanantai 1. toukokuuta 2017

Valkosipulitahna

Tästä en nyt oikein ole ihan varma. Tuoksu oli ihana, mutta maku oli ehkä vähän turhankin paahtunut. Ei huonoa, ja voisi kokeilla tehdä uudelleenkin niin että paahtaisi valkosipuleita ehkä hiukan vähemmän.



Ainekset:
150 g (n. 10 kp) yksikyntistä valkosipulia
2 rkl oliiviöljyä
1 dl kuohukermaa
30 g voita
1/3 tl suolaa

Kuori valkosipulit ja halkaise ne kahtia. Pyörittele puolikkaat kulhossa oliiviöljyn kanssa ja asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda 180-asteisessa uunissa n. tunti, kunnes sipulit saavat kevyesti väriä ja tuntuvat pehmeiltä.

Kuumenna kerma, mutta älä päästä sitä kiehumaan. Laita valkosipulit tehosekoittimeen ja lisää kuuma kerma varovasti koneen käydessä. Lisää voi pieninä nokareina. Mausta suolalla ja soseuta seos samettisen pehmeäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti