sunnuntai 23. huhtikuuta 2023

Appelsiinijuustokakku

Tähän saisi helposti vaihtelua vaihtamalla pohjan suklaan ja täytteen rahkan toisen makuiseen. Mutta en tiedä kannattaako, tällaisena versiona tämä ainakin oli suussa sulavan herkullinen. Ja vielä kaunis katsoakin.




Pohja:
115 g voita huoneenlämpöisenä
½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
¼ tl suolaa
115 g appelsiini-mantelisuklaata
Täyte:
600 g appelsiinirahkaa
120 g smetanaa
½ dl sokeria
3 kananmunaa
3 rkl perunajauhoja
Suklaaganache:
75 g suklaata (laitoin sekoituksen appelsiini-mantelisuklaata, taloussuklaata ja maitosuklaata)
½ dl kuohukermaa

Rouhi pohja suklaa. Vatkaa voi ja sokerit vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää muna, edelleen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja suklaarouhe. Painele taikina silikonireunaisen irtopohjavuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

Paloittele suklaaganachen suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Nosta kattila liedeltä, kun suklaa on lähes liuennut kermaan. Sekoita tasaiseksi.

Vatkaa yhteen täytteen rahka, smetana ja sokeri. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Siivilöi perunajauhot täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle. Lusikoi suklaaganache nokareiksi täytteen pinnalle. Marmoroi pinta vetämällä veitsellä nokareiden päältä muutamaan kertaan.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50 minuuttia. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja kakku uunin keskitasolle. Jatka paistamista n. 15 minuuttia, kunnes pinta on jähmettynyt. Anna jäähtyä täysin ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti