torstai 13. huhtikuuta 2023

Kermainen broileripata

Voi että, tästä tosiaankin tuli ihanan kermaista. Ja maukasta. Ja pikkuisen erilaista kuin perus-broilerikastike. Minä olen kaavoihini kangistuneesti yleensä laittanut broilerin kanssa pöytään riisiä, mutta nyt ajattelin kokeilla reseptin mukaisesti kerrankin perunamuusia. Ei huono.




Ainekset:
2 suurta sipulia
2 porkkanaa
400 g maustamatonta broileria
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl valkoviiniä
1 dl vettä
2 dl ruokakermaa
1 rkl kanafondia
1 tl kuivattua timjamia
100 g kuivattuja hedelmiä (laitoin ananas-papaija-kookos –sekoitusta)
½ dl hasselpähkinärouhetta
Paistamiseen:
1 rkl rypsiöljyä
Tarjoiluun:
perunamuusia

Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi puolirenkaiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Pilko broileri tarvittaessa.

Kuumenna öljy suurella pannulla. Ruskista broilerit öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä broilerit lautaselle odottamaan. Paista sipuli samalla pannulla kauniin väriseksi. Vatkaa yhteen jauhot, viini, vesi ja kerma.

Siirrä broilerit takaisin pannulle. Lisää jauho-nesteseos, kanafondi ja kuivattu timjami. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 5 minuuttia. Lisää kuivatut hedelmät, pähkinärouhe ja porkkanat. Jatka keittämistä vielä 5 minuuttia. Tarjoile esim. perunamuusin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti