keskiviikko 12. huhtikuuta 2023

Vuohenjuustoa ja paahdettua porkkanaa limetti-hunajakastikkeessa

Rakastin limetin tuoksua jo vuosia ennen kuin olin nähnytkään ainuttakaan limettiä. Ehkä mulla on kohtalotovereita niissä, jotka kävivät 80-luvulla ala-astetta. Olen nimittäin ihan vasta viime aikoina tajunnut, että suurimmassa osassa hajukumeja oli tosi vahva limetin tuoksu. Meillä ei ainakaan silloin limettiä näkynyt ruokapöydässä enkä muista niitä kaupan hedelmähyllyltäkään, mutta tuoksu oli tuttu ja ihana. Nämä olivat kivat lisukeporkkanat.




Ainekset:
900 g porkkanoita
1 rkl oliiviöljyä
1 ½ tl juustokuminaa
suolaa
mustapippuria
½ dl limettimehua
2 rkl hunajaa
125 g hunajaista vuohenjuustoa
1 ruukku tilliä
½ tl maustenigellansiemeniä

Kuori ja viipaloi porkkanat. Sekoita viipaleisiin öljy, juustokumina, suola ja pippuri. Levitä viipaleet leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Sekoita hunaja ja sitruunamehu tasaiseksi. Kääntele hunajaseos porkkanaviipaleisiin ja jatka paahtamista vielä n. 10 minuuttia.

Silppua tilli. Siirrä porkkanapalat tarjoiluvadille. Asettele päälle vuohenjuusto nokareina. Ripottele pinnalle tilli ja maustenigella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti