Tänään oli jo perinteisiksi muodostuneiden pääsiäispäivällisten vuoro. Laitoin juuston jo eilen illalla valumaan, ja se kerkesi valua ehkä vähän liikaakin. Piimäjuustossa oli pääsiäiseen sopivasti hiukan pashamainen maku, mutta koostumus oli jo vähän liiankin kuivaa. Juuston kanssa laitoin pöytään viinirypäleitä ja balsamicokastiketta.
Ainekset:
2 l punaista maitoa
3 kananmunaa
200 g kermaviiliä
1 l piimää
2 rkl vaniljasokeria
¼ tl suolaa
Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa. Sekoita toisessa astiassa keskenään kananmunat, kermaviili, piimä ja vaniljasokeri. Lisää seos kuumaan maitoon rauhallisesti. Sekoita vain hetki. Kuumenna kiehuvaksi ja kytke hellan lämpö pois. Anna seoksen levätä kannen alla n. 30 minuuttia, kunnes juustomassa on erottunut.
Vuoraa juustomuotti sideharsolla. Nosta muotti kulhon päälle. Nostele juustomassa reikäkauhalla muottiin. Sekoita suola tasaisesti massaan ja anna juuston jäähtyä hetki. Käännä sideharson liepeet juuston päälle. Anna juuston valua kevyen painon alla jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli.
Käytä ylijäänyt hera esim. leivän leipomiseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti