lauantai 8. huhtikuuta 2023

Pashakuorrutettu porkkanakakku

Koska varsinaiset ruoat eivät tänään olleet mitenkään erityisesti pääsiäisruokia, piti jälkkärin sentään jollain lailla viitata pääsiäiseen. Pashalla kuorrutettu porkkanakakku oli ihan mielettömän hyvää. Kakun kanssa tarjoilin espanjalaisia mansikoita, jotka yksinään olisivat olleet vähän liian kirpeitä, mutta makean kakun kanssa just omiaan.




Pohja:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
240 g porkkanaraastetta
150 g voita sulatettuna
Kuorrutus:
50 g voita huoneenlämpöisenä
1 ½ dl tomusokeria
250 g maitorahkaa
2 tl sitruunankuoriraastetta
1 rkl sitruunamehua
2 rkl mantelirouhetta
½ dl rusinoita
1 dl kermaa

Vatkaa pohjan munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon kuivat aineet, porkkanaraaste ja voisula. Kaada taikina leivinpaperoituun leipävuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Vatkaa kuorrutuksen kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa astiassa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, sitruunankuoriraaste, sitruunamehu, mantelirouhe ja rusinat. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele pääsiäismunakarkeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti