lauantai 15. huhtikuuta 2023

Inkivääri-chili-sitruunaruohojäätelö

Lauantaiaamun iloksi käynnistin jäätelökoneen. Pikaisen maistelukierroksen jälkeen en ole ihan varma, tykkäänkö vai enkö. Chili ei tässä varsinaisesti ole polttavaa, mutta maistuu tosi voimakkaasti.




Ainekset:
2 ½ dl Kiehu-maitoa
1 dl kuohukermaa
2 kananmunan keltuaista
90 g sokeria
ripaus suolaa
1 punainen chili
1 rkl inkivääritahnaa
1 tl sitruunaruohotahnaa

Poista chilistä siemenet ja valkoiset osat ja silppua malto.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi kuumuutta kestävässä astiassa. Kuumenna maito ja kerma yhdessä höyryäväksi pienessä kattilassa. Kaada kerma-maitoseos keltuaisten joukkoon, koko ajan vatkaten.

Kaada seos takaisin kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos alkaa paksuuntua. Lisää chili, inkivääritahna ja sitruunaruohotahna. Soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi.

Siirrä seos jäätelökoneen kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes jäätelö on koostumukseltaan sopivaa. Tarjoile heti tai siirrä pakastuksen kestävässä astiassa pakastimeen odottamaan tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti