lauantai 29. huhtikuuta 2023

Myskikurpitsarisotto

Edellisestä kurpitsarisotostani mieleen oli jäänyt lievä pettymys ja muistikuva melko mauttomasta risotosta. Siksi meinasin ensin jättää tämän risoton kokonaan tekemättä. Hyvä etten jättänyt, tästä tuli tosi maukasta. Uunissa paahtaminen varmastikin auttoi asiaa.




Kurpitsa:
1 myskikurpitsa
suihkutettavaa oliiviöljyä
½ tl suolaa
Lisäksi risottoon:
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
4 dl risottoriisiä
1 l kasvislientä
2 rkl sitruunamehua
1 dl parmesaaniraastetta
ripaus mustapippuria
½ tl suolaa

Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Lohko kurpitsa. Pyörittele palat öljyssä ja mausta suolalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia, kunnes lohkot ovat pehmenneet. Kuori ja soseuta lohkot.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Kuumenna voi-öljyseos kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota pari minuuttia. Lisää riisit ja jatka kuullottamista, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää kasvisliemi kauhallinen kerrallaan. Kun kaikki neste on imeytynyt, lisää kurpitsasose, sitruunamehu, parmesaaniraaste ja mausteet. Tarjoile heti.

2 kommenttia:

  1. Milläista on suihkutettava oliviöljy ja mitä hyötyä sitä on verrattuna tavalliseen?

    VastaaPoista
  2. Ihan tavallista oliiviöljyä, mutta suihkupullossa. Hyötynä näen itse sen, että öljyä saa helposti levitettyä ympäriinsä ilman että täytyy käyttää esim. pullasutia.

    Ostin sellaisen pullon, jonka voin täyttää uudelleen kun alkuperäiset öljyt sieltä loppuvat. Ensin yritin etsiä ihan vaan täytettävää öljylle sopivaa pulloa, mutta niitä on tosi niukasti saatavilla (tai sitten hinta on 50 €). Onneksi kaupan hyllystä löytyi valmiiksi oliiviöljyllä täytetty suihkupullo.

    VastaaPoista