maanantai 3. huhtikuuta 2023

Mehevät feta-tomaattimuffinssit

No jopas jotakin, nämä todellakin olivat meheviä. Jo pelkästään taikina oli pehmeää ja kuohkeaa, mutta se pikkutomaatti muffinssin keskellä todellakin kosteutti muffinssin ihanaksi. Nämä olivat tosi hyviä siskonmakkarasopan kaverina, mutta olisivat ihania ihan pelkältään vaikka iltateen kanssa.




Ainekset:
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl grahamjauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 kananmuna
250 g maitorahkaa
1 ½ dl maitoa
½ dl oliiviöljyä
Lisäksi:
200 g fetaa
yhtä monta minitomaattia kuin muffinssejakin
kuivattua oreganoa
mustapippuria

Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja oregano keskenään. Lisää kananmuna, maitorahka, maito ja öljy ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Kuutioi feta. Lisää reilu puolet fetasta taikinaan ja kääntele huolellisesti sekaisin. Lusikoi taikina silikonisiin muffinssivuokiin. Paina jokaiseen vuokaan yksi minitomaatti keskelle taikinaa ja ripottele pinnalle loput fetajuuston palaset sekä hiukan oreganoa ja mustapippuria.

Paista 175-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti