sunnuntai 23. huhtikuuta 2023

Merimiehen muijan anjovispiirakka

En muista, milloin olisin syönyt janssoninkiusausta. Itse ei ole tullut koskaan tehtyä, ja ne laitoskeittiöversiot ovat useimmiten luotaantyöntäviä. Tämä piirakka oli aika lailla janssoninkaltainen. Ja oli todella hyvää.




Pohja:
125 g voita huoneenlämpöisenä
2 ½ dl vehnäjauhoja
¾ dl ruisjauhoja
1 rkl kuivattua persiljaa
ripaus suolaa
3 rkl kylmää vettä
Täyte:
2 suurta perunaa
1 pieni purjo
½ tl mustapippuria
2 dl ruokakermaa
100 g ruohosipulituorejuustoa
125/79 g anjovista (Abba)
50 g juustoraastetta
1 ½ rkl anjovisten lientä
1 rkl sitruunamehua
3 kananmunaa

Keitä täytteen perunat kuorineen kypsiksi. Anna jäähtyä. Kuori ja viipaloi perunat.

Nypi pohjan jauhot, persilja, suola ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan (30 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi. 

Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Sekoita kerma ja tuorejuusto tasaiseksi. Lisää juustoraaste, anjovisliemi, sitruunamehu ja kananmunat.

Lado perunaviipaleet pohjalle. Mausta pippurilla. Levitä perunoiden päälle purjorenkaat. Ripottele vuokaan anjovikset. Kaada sekaan kerma-juustoseos ja paista 190-asteisen kiertoilmauunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti