perjantai 7. huhtikuuta 2023

Sinappi-hunajabroileria ja mustaherukkakastiketta

Oli just eikä melkein minun makuuni. Broilerit olisivat jo sinällään olleet herkullisia. Ja vaikka tuo mustaherukkakastike ei kuvassa näytä kovin herkulliselta, se kuitenkin oli ihan mahtava lisä.




Ainekset:
4 maustamatonta broilerin rintafilettä
Marinadi:
50 g sinappia
35 g hunajaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl rypsiöljyä
1 tl kuivattua timjamia
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
Mustaherukkakastike 2:
1 dl mustaherukkahyytelöä
1 dl vettä
1 tl punaviinietikkaa
1 rkl kasvisfondia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl maissitärkkelystä
suolaa
mustapippuria

Yhdistä kaikki marinadin ainekset uuninkestävässä laakeassa astiassa. Kääntele rintafileet kauttaaltaan marinadissa. Nosta jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.

Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä. Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Anna vetäytyä folion alla.

Kuori kastikkeen valkosipulinkynsi. Purista se pieneen kattilaan. Lisää mustaherukkahyytelö, vesi, punaviinietikka ja kasvisfondi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Ripottele pinnalle maissitärkkelys ja sekoita hyvin. Anna hautua vielä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti