Mielestäni on jotenkin ihmeellistä, miten tämä seos alkoi hyytyä välittömästi kun olin kaatanut sekaan limettimehun. Ei se sitten oikeastaan enempää enää hyytynytkään, vaikka olikin yön yli jääkaapissa. Olin kuvitellut, että tästä tulee sellaista vanukasmaista, mutta lopputulos olikin enemmän rahkan kaltainen. Ja ihanan makuinen. Limetti ja valkosuklaa pelasivat hyvin yhteen.
Ainekset:
4 dl kuohukermaa
1 1/3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
1 dl limettimehua
Mittaa kerma ja sokerit pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Siirrä kattila sivuun. Pilko sekaan valkosuklaa ja anna seistä muutaman minuutin ajan. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi limettimehu.
Kaada seos annosmaljoihin. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti