sunnuntai 9. huhtikuuta 2023

Lämmin ruusukaali-karpalosalaatti

No joo, ihan syötävää. Mutta jäi vähän pliisuksi.




Ainekset:
400 g ruusukaalia
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
20 g pekaanipähkinöitä
20 g kuivattuja karpaloita
1 rkl vaahterasiirappia
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
4 rkl granaattiomenan siemeniä

Poista ruusukaaleista kannat ja mahdollisesti huonot uloimmat lehdet. Halkaise ja huuhtele kaalit. Rouhi pekaanipähkinät. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

Kuullota valkosipulia öljyssä muutama minuutti. Lisää ruusukaalit. Jatka kuullottamista n. 5 minuuttia. Lisää pannulle pähkinärouhe, karpalot, siirappi ja balsamiviinietikka. Sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla ja viimeistele granaattiomenan siemenillä.

2 kommenttia:

  1. Tätä pitää kokeilla, ei taida hirveäsi olla hiilariakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lisäämään vähän mausteita: pikkuisen enemmän vaahterasiirappia, balsamiviinietikkaa ja mustapippuria voisi tehdä hyvää.

      Poista