Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty savusilakoita, mutta ajattelin päästä helpommalla ja ostin niiden sijaan pari tölkkiä savumuikkuja. Niistä sainkin sitten kätevästi myöskin öljyä salaatin kastikkeeseen. Salaatista tulikin sitten tosi herkullista.
Ainekset:
150 g farfalle-pastaa
300/230 g savumuikkuja öljyssä
4 tomaattia
1 iso punasipuli
300 g keräsalaattia
1 ruukku ruohosipulia
Kastike:
1 kananmunan keltuainen
½ rkl sinappia
1 valkosipulinkynsi
½ dl parmesaaniraastetta
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl savumuikkujen öljyä
suolaa
mustapippuria
Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin ja huuhtele kylmällä vedellä.
Kuori kastikkeen valkosipulinkynsi. Sekoita keltuainen, valkosipuli ja sinappi sauvasekoittimen kulhoon. Lisää öljy ohuena nauhana, koko ajan soseuttaen. Lisää parmesaaniraaste ja viinietikka. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike pastaan.
Revi salaatinlehdet paloiksi. Viipaloi tomaatit. Kuori ja silppua punasipuli. Levitä tarjoiluastian pohjalle salaatti ja sen päälle tomaattiviipaleet. Lusikoi päälle pastaseos. Asettele pinnalle savumuikut ja punasipuli. Koristele ruohosipulilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti