sunnuntai 2. huhtikuuta 2023

Tyrniohukaiset ja kastike

Yritin ensin paistaa isoja, ohuita lettuja. Eihän siitä tullut yhtään mitään. Tämä taikina oli tavallistakin hankalampi. Kun sitten laitoin pannulle vähän enemmän taikinaa ja jaoin letut neljään osaan ennen kääntämistä, alkoi paistaminenkin onnistua. Mutta hyviä näistä tuli, samoin kuin kastikkeesta.




Taikina:
4 kananmunaa
6 dl maitoa
1 ½ dl tyrnimehua
¾ dl sokeria
1 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
Paistamiseen:
2 rkl voita
Tyrnikastike:
4 rkl voita
1 dl tomusokeria
2 dl tyrnimehua

Sekoita taikinan kuivat aineet kulhossa. Lisää maito ja tyrnimehu vähitellen, koko ajan vispaten. Lisää lopuksi kananmunat. Anna taikinan turvota 30 minuuttia. Paista taikinasta haluamasi kokoisia lettuja voissa pannulla.

Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä silloin tällöin sekoittaen, kunnes kastike sakenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti