torstai 6. huhtikuuta 2023

Kookosvohvelit ananas-valkosuklaatäytteellä

Lisäsin voita vohvelirautaan vaan pariin ensimmäiseen vohveliin. Sen jälkeen lisää voita ei tarvinnut, taikinassa oli sen verran rasvaa jo itsessään. En maistanut vohveleissa yhtään sitä kookosta, mutta hyviä ne olivat silti. Ja heti paiston jälkeen myös ihanan rapeita. Valitettavasti olivat kerenneet pehmenemään siinä vaiheessa kun minä pääsin vohveleista nautiskelemaan. Paistajan osa on karu. Valkosuklaavaahtokin oli herkullista ihan sellaisenaan, ja näiden kolmen yhdistelmä oli kivan pirtsakka ja kesäinen.




Ainekset:
2 dl kookoskermaa
4 dl kivennäisvettä
3 kananmunaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
¾ tl suolaa
¾ tl leivinjauhetta
3 rkl voita sulatettuna
Paistamiseen:
½ rkl voita
Valkosuklaavaahto:
2 ½ dl Flora Vispiä
100 g valkosuklaata
200 g vaniljarahkaa
Lisäksi:
ananasrenkaita

Sekoita taikinan kuivat aineet kulhossa. Lisää voisula, kookoskerma ja kivennäisvesi vähitellen. Lisää lopuksi kananmunat. Anna turvota 15 minuuttia. Paista taikina vohveleiksi voissa.

Kuumenna kattilassa täytteen valkosuklaata ja ½ dl kermaa koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa loput kermasta toisessa astiassa vaahdoksi. Vatkaa sekaan rahka ja valkosuklaaseos.

Tarjoile vohvelit valkosuklaavaahdon ja ananasrenkaiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti