Tämän reseptin olin jostain poiminut ihan tuon näkkäripohjan takia. Ja kyllä se olikin hyvä. Niin kuin täytekin. Oli hyvänmakuinen ja täyttävä piirakka.
Pohja:
20 kpl Koulunäkki Maukasta
150 g voita sulatettuna
Täyte:
600 g lämminsavulohta nahkoineen
6 dl kasvislientä
2 dl täysjyväriisiä
2 sipulia
50 g tuoretta tilliä
400 g kermaviiliä
4 kananmunaa
½ dl sitruunamehua
valkopippuria
1 tl suolaa
Murskaa pohjan näkkileivät. Sekoita muruihin voisula. Painele muruseos leivinpaperoidun lasagnevuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Keitä riisi kypsäksi kasvisliemessä (35 minuuttia). Anna jäähtyä hiukan. Kuori ja silppua sipulit. Silppua tilli. Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Silppua kala.
Lisää riisin joukkoon loput täytteen ainekset. Kaada täyte vuokaan ja jatka paistamista 35 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ja leikkaa annospaloiksi ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti