Runebergintorttu on yksi lempileivonnaisistani. En ole vielä
koskaan tehnyt niitä itse, kun kaupastakin on saanut aivan loistavia (viime
vuonna markkinoille ilmaantui Satumaista-runebergintorttu, joka on kaupan
tortuista ehdottomasti paras!). Nyt ajattelin kuitenkin kokeilla itse. Ja koska
en ole mikään näpertelyn ja koristelun mestari, leivon tortun kakkumuotoon.
Samalla ohjeella voi hyvin tehdä myös torttuja, mutta silloin paistoaika on
luonnollisesti lyhyempi. Kakusta tuli kamalan näköinen, huomaa hyvin ettei
kokki todellakaan osaa tuota koristelua. :D Täytynee tehdä vielä toinenkin
kakku ja laittaa kuorrutukseen vähemmän väriä ja vähemmän vettä.
Ainekset:
200 g voita
2 dl sokeria
0,5 dl appelsiinimehua
2 kananmunaa
1 rkl raastettua appelsiininkuorta
1,5 dl jauhettua piparkakkua
1 dl korppujauhoja
1,75 dl mantelijauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl kardemummaa
pari tippaa karvasmanteliuutetta
Kakun sisään:
200 g vadelmia
100 g hillosokeria
1 rkl vettä
Kostutus:
1 dl punssia (arrakin makuista)
1 dl vettä
Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
2 rkl vettä
(pari tippaa punaista elintarvikeväriä)
Keitä ensin vadelmahillo ja jätä se jäähtymään.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksi
kerrallaan, koko ajan vatkaten. Lisää appelsiinimehu ja raastettu
appelsiininkuori sekä pari tippaa karvasmantelia.
Sekoita jauhoseos piparkakuista ja korppujauhoista. Lisää
mantelijauhe, leivinjauhe, kardemumma ja vehnäjauhot. Lisää jauhoseos
voi-sokeriseokseen. Kaada puolet taikinasta voideltuun kuivakakkuvuokaan. Kaiva
keskelle ura, jonka täytät vadelmamarmeladilla. Kaada loput taikinasta päälle.
Paista 175 asteessa tunnin verran. Anna jäähtyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti