sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Runeberginkakku

Runebergintorttu on yksi lempileivonnaisistani. En ole vielä koskaan tehnyt niitä itse, kun kaupastakin on saanut aivan loistavia (viime vuonna markkinoille ilmaantui Satumaista-runebergintorttu, joka on kaupan tortuista ehdottomasti paras!). Nyt ajattelin kuitenkin kokeilla itse. Ja koska en ole mikään näpertelyn ja koristelun mestari, leivon tortun kakkumuotoon. Samalla ohjeella voi hyvin tehdä myös torttuja, mutta silloin paistoaika on luonnollisesti lyhyempi. Kakusta tuli kamalan näköinen, huomaa hyvin ettei kokki todellakaan osaa tuota koristelua. :D Täytynee tehdä vielä toinenkin kakku ja laittaa kuorrutukseen vähemmän väriä ja vähemmän vettä.



Ainekset:
200 g voita
2 dl sokeria
0,5 dl appelsiinimehua
2 kananmunaa
1 rkl raastettua appelsiininkuorta
1,5 dl jauhettua piparkakkua
1 dl korppujauhoja
1,75 dl mantelijauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl kardemummaa
pari tippaa karvasmanteliuutetta
Kakun sisään:
200 g vadelmia
100 g hillosokeria
1 rkl vettä
Kostutus:
1 dl punssia (arrakin makuista)
1 dl vettä
Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
2 rkl vettä

(pari tippaa punaista elintarvikeväriä)

Keitä ensin vadelmahillo ja jätä se jäähtymään.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, koko ajan vatkaten. Lisää appelsiinimehu ja raastettu appelsiininkuori sekä pari tippaa karvasmantelia.

Sekoita jauhoseos piparkakuista ja korppujauhoista. Lisää mantelijauhe, leivinjauhe, kardemumma ja vehnäjauhot. Lisää jauhoseos voi-sokeriseokseen. Kaada puolet taikinasta voideltuun kuivakakkuvuokaan. Kaiva keskelle ura, jonka täytät vadelmamarmeladilla. Kaada loput taikinasta päälle.

Paista 175 asteessa tunnin verran. Anna jäähtyä.

Kostuta jäähtynyt kakku punssi-vesiseoksella ja valuta päälle tomusokerikuorrutus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti