lauantai 29. lokakuuta 2016

Kurpitsapiirakka

En ollut koskaan ennen edes maistanut kurpitsapiirakkaa, mutta kerta se oli taas ensimmäinenkin. Eikä varmasti viimeinen. Kurpitsasosetta jäi vielä ihan reilusti, joten sitä täytyy kokeilla pastaan ja muffinsseihin ja mihin nyt ikinä keksiikin.



Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
100 g voita
2 tl sokeria
1 tl kanelia
½ tl suolaa
4 rkl vettä
Täyte:
500 g kurpitsaa (soseutettuna)
3 kananmunaa
2 dl kermaviiliä
2 dl fariinisokeria
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
1 tl muskottipähkinää
½ tl suolaa
¼ tl neilikkaa

Nypi rasva, jauhot ja mausteet murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Pistele jäähtynyt pohja haarukalla ja paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi ja kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista kurpitsapiirakkaa 175 asteessa n. 50 minuuttia.

Tarjoile lämpimänä tai kylmänä jäätelön, konjakilla maustetun kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti