sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Gruusialainen kaalilaatikko

Kaapista löytyi taas ”jämä”kaalia, joten sille piti keksiä käyttöä. Kokeilin tätä gruusialaista kaalilaatikkoa. Tämä versio saattoi olla jopa parempaa kuin originaali. En osaa ihan päättää. Joka tapauksessa erinomaista!



Ainekset:
1 ½ kg valkokaalia
2 dl vettä
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa
1 ½ dl maustekurkkuviipaleita paloiteltuna
150 g crème fraîchea
140 g tomaattipyreetä
2 tl Provencen mix –yrttiseosta
1 ½ tl suolaa
1 ½ tl paprikajauhetta
½ tl mustapippuria
Pinnalle:
1 ½ dl juustoraastetta

Leikkaa kaali karkeaksi silpuksi. Pane kaali kattilaan ja mittaa päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 15 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää vettä tarvittaessa.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele maustekurkkuviipaleet.

Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja valkosipuli kuullottumaan. Lisää lopuksi maustekurkku.

Sekoita kaalin joukkoon jauhelihaseos, crème fraîche, tomaattipyree ja mausteet. Kaada seos uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraaste. Paista laatikkoa 200-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Peitä vuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Anna laatikon vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti