sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Gluteenittomat mokkapalat

Lastenjuhlille tuli kolme gluteenitonta ruokavaliota noudattavaa vierasta. Niinpä pääsin kokeilemaan gluteenitonta leivontaa. Mokkapalat ovat lapsille takuuvarma tarjottava, siispä ajattelin ehdottomasti kokeilla niitä. Ja mokkapalat ovat mokkapaloja, hyviä huolimatta siitä ovatko gluteenittomia vai ihan tavallisia. Jostain kumman syystä näitä voisi syödä loputtomasti. Ja niin teinkin, juhlien jälkeen oli ylensyönnistä niin paha olo että makasin puolitoista tuntia sängyn pohjalla.



Ainekset:
175 g voita
4 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
3 dl fariinisokeria
3 dl tattarijauhoja
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
¾ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
200 g kermaviiliä
Kuorrutus:
75 g voita
¾ dl vahvaa kahvia
6 dl tomusokeria
½ dl kaakaojauhetta
½ tl kardemummaa
Koristeluun:
strösseliä

Sulata voi ja jätä hetkeksi jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoja, jäähtynyttä voisulaa ja kermaviiliä. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa.

Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Tasoita pinta. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Älä paista liian kuivaksi. Jäähdytä.

Valmista kuorrutus. Kiehauta kattilassa voi ja kahvi. Lisää tomusokeri, kaakaojauhe ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen mokkapalalevyn päälle. Tasoita pinta veitsellä. Koristele esim. strösselillä.

Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa kakku sitten ruuduiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti