tiistai 18. lokakuuta 2016

Falafel-täytteiset munakoisot

Nämä olisivat saaneet olla hiukkasen kauemmin uunissa, jotta munakoisot olisivat pehmenneet vielä lisää. Täyte oli tosi hyvää, sitä olisi voinut lusikoida ihan pelkältäänkin.



Ainekset:
2 munakoisoa
3 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
Falafel-täyte:
munakoisojen sisus
290 g kikherneitä (säilyke)
2 (paahto)leipäviipaletta
2 kananmunaa
1 dl lehtipersiljaa (silputtuna)
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl tahinia
1 tl juustokuminaa
½ tl jauhettua korianteria
¼ tl mustapippuria
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä

Huuhtele munakoisot ja halkaise ne pituussuuntaan kahtia. Kuumenna öljyä pannulla ja paista munakoisoja muutaman minuutin ajan leikkauspinta alaspäin, kunnes sisus on pehmentynyt.

Koverra munakoisoista lusikalla veneitä. Jätä kuoriin hieman sisusta, jotta ne pysyvät koossa. Mausta suolalla.

Sekoita täytteen ainekset sipuleita lukuunottamatta sileäksi tahnaksi. Kaada joukkoon sipulimurska ja aja seos nopeasti tasaiseksi.

Lusikoi falafeltäyte munakoisojen koloihin ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti