sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Aprikoosi-vuokaleipä

Hedelmäinen, makea leipä sopii loistavasti suolaisen meetvurstin alle. Tai vaikka ihan pelkältään iltateen kanssa.



Ainekset:
50 g hiivaa
5 dl vettä
¾ rkl suolaa
1 ½ tl sokeria
10 dl hiivaleipävehnäjauhoja
3 rkl rypsiöljyä
220 g kuivattua aprikoosia
2 dl pekaanipähkinöitä
½ dl unikonsiemeniä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Lisää jauhot vähitellen taikinaan. Alusta kimmoisaksi taikinaksi ja lisää alustamisen loppupuolella öljy. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa n. 40 minuuttia.

Leikkaa aprikoosit ja pähkinät pieniksi paloiksi. Vaivaa kohonneeseen taikinaan aprikoosit, pähkinät ja unikonsiemenet.

Siirrä taikina leivinpaperoituihin leipävuokiin ja kohota 20 minuuttia. Paista 175-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti