sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Hedelmäinen juustosalaatti

Olipa kiva idea tuo vaniljan käyttö salaatin ”kastikkeessa”. Se antoi tosi mukavan säväyksen koko salaatille. Ja muutenkin edelleenkin olen kovasti tykästynyt suolaisen ja makean sekoitukseen, joka tässä salaatissa oli oikein sopiva.



Ainekset:
1 iso punasipuli
½ dl rypsiöljyä
2 tl sitruunamehua
1 ruukku jääsalaattia
70 g rucolaa
300 g omenaa
175 g (Salaneuvos)juustoa
mustapippuria
50 g pekaanipähkinöitä
Omena-vaniljasiirappi:
3 dl omenamehua
½ dl sokeria
1 vaniljatanko

Omena-vaniljasiirappi: Mittaa kattilaan mehu, sokeri ja vaniljatanko. Keitä ilman kantta 15 minuuttia tai kunnes seos alkaa muuttua siirappimaiseksi. Siirappi sakenee jäähtyessään. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Poista vaniljatanko.

Salaatti: Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Siirrä pieneen kulhoon. Lisää öljy ja sitruunamehu. Sekoita ja anna marinoitua.

Kuori omenat, poista siemenkodat ja kuutioi. Leikkaa juusto tangoiksi. Mausta sipuliseos mustapippurilla ja lisää joukkoon jäähtynyt vaniljasiirappi.

Rakenna salaatti kerroksittain laakealle vadille. Laita päällimmäiseksi juusto, marinoitu sipuli ja pähkinät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti